marți, 2 septembrie 2008

Ateneul Roman

Adresa: Bucuresti, Str. Franklin nr.1
Telefoane :
Fax: 021 312 29 83

In zilele noastre, orchestra Filarmonicii "George Enescu" a redevenit unul dintre ansamblurile simfonice europene de elita, sustinand la sediu doua concerte pe saptamana.
In toamna anului 2002, orchestra a desfasurat un turneu in Japonia si unul in Germania.
In perioadele cand orchestra este plecata, programele institutiiei sunt sustinute de corul academic, de formatiile camerale, si de invitatii din afara.
Ei sustin recitaluri in Sala mare sau in Sala "Studio" a Ateneului Roman, aproape in fiecare zi de la ora 19, iar la sfarsitul saptamanii chiar si in regim de matineu, de la ora 11.
De mai bine de 10 ani, destinele Filarmonicii "George Enescu" sunt conduse de Cristian Mandeal, care este si prim dirijor.
Cu o intensa activitate internationala, Cristian Mandeal este dirijor invitat sau permanent si director artistic al mai multor orchestre din lume, precum si director al Festivalului International "George Enescu" (in 2001 si 2003).
Sub directia sa au inceput, in 1991, lucrarile de restaurare ale Ateneului si in acelasi an a luat nastere Orchestra de Camera a Filarmonicii "George Enescu".
In aceeasi perioada, Sergiu Celibidache a devenit director de onoare al institutiei.
Dirijor colaborator permanent al Filarmonicii este in acest moment Horia Andreescu, dirijor principal invitat este Sergiu Comissiona, iar solisti concertisti sunt Valentin Gheorghiu si Marin Cazacu.
Printre solistii instrumentisti descoperim nume precum Nicolae Licaret, Aurelian-Octav Popa, Virgil Francu sau Ion Ivan Roncea.

Niciun comentariu: