marți, 2 septembrie 2008

Palatul National al Copiiilor

Adresa: B-dul Tineretului nr.8-10, Sector 4, Bucureti
Telefoane :
Fax: 021.330.73.82
Mail: palat@paco.ro
Web: www.paco.ro

Ansamblul MELORITM a luat fiinta in anul 1979, sub tutela Palatului National al Copiilor, unde activeaza si in acest moment ca formatie de estrada si muzica religioasa. Bagheta dirijorala a fost incredintata atunci doamnei Lacramioara Mitroaica, dansa dedicand peste 20 de ani de munca si pasiune formatiei noastre. Doamna Mitroaica a realizat regia muzicala a spectacolelor si s-a implicat la fel de mult in coordonarea altor doua componente esentiale intr-un spectacol: coregrafia si costumele. In prezent avem o noua profesoara cu care, de asemenea, noi ne mandrim, doamna Elena Maria Nicolai!

Ansamblul folcloric “Românasul” reprezinta foarte exact notiu- nile de “unitate în diversitate” : unitate cu privire la planul de activitate structurat pe semestre si an scolar, unitate cu privire la modalitatea de a reprezenta scenic ceea ce se studiaza la clasa, unitate cu privire la conceptia pedagogica ; diversitatea este cea care, paradoxal, leaga ansamblul -vârste diferite, temperamente diferite, compartimente diferite, toate “topite” într-o idee de baza, pastrarea legaturilor cu arta populara traditionala.

# Pianul, alaturi de clape, este instrumentul a carui studiere poate fi începuta de elevi înca din clasa I, sau chiar mai devreme. Data fiind vârsta mica a elevului, studiul pianului îndeplineste cel putin doua functii: cunoasterea instrumentului, ca mijloc al educatiei muzicale si ulterior, auxiliar al studierii muzicii, în ipoteza ca elevul va opta pentru alt instrument sau o alta specialitate muzicala;

# studierea instrumentului, în scopul orientarii elevului spre desavârsirea sa ca pianist.

Cercul de cultura si civilizatie franceza si engleza din Palatul National al Copiilor este frecventat de copii in varsta de 6 pana la 17.

Copii mai mici sunt initiati in tainele limbilor straine si achizitioneaza aici primele notiuni de vocabular si pronuntie.

Copiii mai mari sunt fie dintre cei care, nestudiind limba straina la scoala o invata acum, ori dintre cei care vor sa se perfectioneze, sa cunoasca alte lucruri despre cultura si civilizatia tarii respective. Astfel ei obtin rezultate excelente nu numaila Olimpiadele scolare ci si la examenele sustinute la Institutul Francez sau la British Council.

Cercul de carmica din cadrul Palatului National al copiilor îsi propune sa promoveze metode de transpunere a imaginatiei creative a copilului cu ajutorul materialelor specifice acestei discipline. Parcurgând toate etapele initierii în acest domeniu fascinant, copilul va descoperi cu interes modalitati noi de exprimare dar si angrenarea într-un proces complex si stimulativ în urma caruia se contureaza o viziune speciala de abordare si concretizare a ideilor.

Urmarind obiectivele generale învatarii stenografiei, dactilografiei, corespondentei si tehnicii secretariatului, precum si a tehnoredactarii computerizate, activitatea cercului de birotica din Palatul National al Copiilor îsi propune sa contribuie, prin orele sale, la dobândirea unei tehnici rapide de scriere în viata (de la însemnarile de tot felul la care suntem obligati sa recurgem zilnic, pâna la munca mai complexa, de conceptie si redactare a unor articole, rapoarte, referate, etc.).

Formatia ALLEGRETTO a efectuat 55 de turnee internationale si a participat la peste 50 de Concursuri si Festivaluri unde a cucerit 47 de Mari Premii, Medalia de Aur, Marele premiu de interpretare, Locul I si numeroase titluri de LAUREAT. Au avut onoarea de a - i avea ca spectatori pe mari personalitati ale lumii ca Papa Ioan Paul al II lea, Laura Bush, presedintele Poloniei, Italiei, regii Jordaniei, Marocului, Belgiei si Olandei si altii. Pe tot parcursul activitatii artistice, copiii Corului ALLEGRETTO au sustinut peste 800 de Spectacole si Concete - din care mai mult de 500 - peste hotare.Au concertat pe scene de renume ca Opera Nationala din Atena - Grecia, Scena Teatrului Tognolo - Venetia si Bari - Italia, Studiourile de TV BBC din Anglia, Maroc, Jordania, Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Nationala din Varsovia, Nancy - Franta, Istanbul - Izmir si Antalya - Turcia, Macedonia, Opera din Odessa - Ucraina, au cântat în nenumarate scoli si gradinite pentru copii si au organizat spectacole în spitale si aziluri de batrâni - pentru colecte de fonduri si actiuni de binefacere.

Pregateste copii talentati muzical (auz, voce, aptitudini instrumentale) in domeniul clasic (vioara, pian, orchestra de camera) si modern (orga electronica, solistica vocala).

Sunt admisi copii cu varsta intre 6 – 11 ani pentru invatatrea unui instrument (solistic sau orchestra) sau 6 – 11 ani pentru canto.

Cei care depasesc faza de incepator, apoi avansat intra in categoria “PERFORMANTA” si au posibilitatea de a participa la spectacolele stagiunii cultural – artistice ale Palatului National al Copiilor, la emisiuni TV, concursuri nationale si internationale de gen, spectacole si turnee pe alte scene din Bucuresti si din tara.

Un comentariu:

Ankha spunea...

Pentru o informare rapida si completa va rugam sa folositi www.palatulnational.ro si adresa secretariat@palatulnational.ro. Va asteptam la Targul Educational al P.N.C intre 15-30 septembrie.