marți, 2 septembrie 2008

Casa de cultura a studentilor Bucuresti

Adresa: Calea Plevnei nr.61, 010223 Bucuresti, sector 1
Telefoane : 021.3152542; 021.315.15.58
Fax: 021. 3121920
Mail: ccs@ccs.ro
Web: www.ccs.ro

Casa de Cultura a Studentilor este institutie publica, cu personalitate juridica,in subordinea Autoritati Nationale pentru Tineret.Îsi desfasoara activitatea în conformitate cu normele juridice legale în vigoare (HG 85/2003, HG 411/2004, HG 801/2004, OMEC4406/2002).

Construita din initiativa domnului Stelian Popescu – presedintele societatii anonime „Universul” de antrepriza ing. Emil Prager sub controlul prof. arh. Petre Antonescu, cladirea a fost inaugurata pe 18 noiembrie 1937. Generatiilor trecutelor decenii le este cunoscuta sub denumirea de Casa de Cultura a Studentilor „Grigore Preoteasa” nume ce l-a purtat din 1957 pâna in 1982. De la infiintare si pana in anul 2004 s-a aflat in subordinea Ministerului Educatiei.

Conform regulamentului de functionare, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti asigura conditiile de organizare si desfasurare a actiunilor culturale, educative, stiintifice, artistice, turistice, distractive si de agrement precum si a altor manifestari specifice pentru studenti atât pe plan intern cât si pe plan international antrenându-i pe acestia in conceperea si realizarea programelor de activitate in afara oricaror forme de activitati politice.

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti a fost si este un loc deschis tuturor studentilor ce vor sa-si împlineasca un hobby în timpul liber, este un loc ce ofera cadrul ca aici sa aiba loc manifestari cultural artistice, sociale si educative în care primeaza calitatea .

Aici s-au nascut , au visat si s-au realizat artisti consacrati ai culturii noastre, formatii azi cunoscute : Basorelief, Sincron, Mondial, FFN, Rosu si Negru, Holograf, Timpuri Noi, Voltaj, actori, regizori, cineasti, folk-isti, grupul SONG, etc.(o nominalizare ar nedreptati pe cei omisi).

Pe aici au trecut (în cadrul manifestarilor curente) nume de rezonanta ale culturii si civilizatiei românesti si universale:Tudor Arghezi, Pastorel Teodoreanu, academician Grigore Moisil, Ion Vianu, Arcadie Percec, Ion Hobana, Marin Preda, Tudor Gheorghe,Nicolae Manolescu, parintele Galeriu, academician Virgil Cândea, Lucian Pintilie, Andrei Serban, Johnny Raducanu, Alvin Tofler, ambasadorul SUA la Bucuresti (in anii 1970) d-l Harry Barnes jr., d-l Sidney Geist, directorul muzeului Gugenheim din New York.

Avem colaborari permanente cu organisme guvernamentale sau organizatii neguvernamentale dintre care putem mentiona Ministerul Culturii si Cultelor, Societatea Cultural Artistica de Tineret "Concret", Fundatia Culturala "Sound", Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, Cluburi de turism pentru tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor, Asociatii Studentesti, Federatia Patronala din Turism, Autoritati publice locale, Casele de Cultura ale Studentilor din tara.

Aici au sediu permanent Clubul ecologic UNESCO Pro Natura, Federatia Româna a Asociatilor Cluburilor si Centrelor UNESCO, Uniunea Nationala a Cinecluburilor si primul Cineclub Studentesc din România "Stud Film".

Aici, orice student isi poate transforma in realitate un hobby care se inscrie în limitele bunului simt fiindca aici ai "O sansa pentru timpul tau liber!".

Un cotidian al anului 1937 remarca :

« Pe calea binelui obstesc, realizatorii (casei studentesti n.n.) au satisfactia de a fi realizat o opera trainica. Cei care au contribuit cu atâta tragere de inima la aceasta înfaptuire pot avea multumirea sufleteasca de a fi oferit studentilor români o casa vrednica de ei."

De aceea putem afirma ca STUDENTII DE IERI,DE AZI SI DE MÂINE AU DATORIA SI DREPTUL CA NOI SA EXISTAM.

Niciun comentariu: