marți, 2 septembrie 2008

Circul Globus

Adresa: Str. Aleea Circului nr. 15, sector 2, 21104 Bucuresti.
Telefoane : 021.210 51 52 021.210 51 52
Fax: 021.210 28 60
Mail: office@circulglobus.ro
Web: www.circulglobus.ro

Pe calea Victoriei inca mai exista cateva locuri ce si-au castigat o rezonanta aparte inca din perioada interbelica, iar artistii nostri au adus un omagiu acestor simboluri ale Bucurestilor, prezentand live cateva momente din showul de cabaret: prima oprire a carelor a fost la Capsa, celebrul local devenind pentru o seara gazda dansului care defineste insasi ideea de cabaret: can-can. Ultima oprire a fost la restaurantul Caru cu Bere, locul fiind rezervat aparitiei pe scena a privighetorii muzicii populare romanesti - Maria Tanase.

Aceste cateva momente din Micul Paris, evenimentul cultural diferit de tot ceea ce ofera agenda culturala bucuresteana, au readus in actualitate atmosfera romantica si relaxanta a perioadei interbelice, deseori povestita cu mult drag de catre bunicii nostri.

Traditia face ca de aproape 31 de ani incoace, in Principatul Monaco sa se desfasoare cel mai important festival din lumea circului. Festivalul International de Circ de la Monte Carlo este topul manifestarilor de acest gen, Campionatul Mondial al artei de circ. Excelenta Sa, regretatul Print Rainier de Monaco, fondatorul acestui eveniment, a reusit sa redefineasca spectacolul de circ, distantandu-l pentru totdeauna de impresiile periorative, de imaginea de balci asociat doar cu praful, rumegusul si mirosul de animale. A aratat tuturor ca spectacolul de circ este o arta si l-a transformat intr-un festival care, prin valoarea lui, poate rivaliza cu decernarea premiilor Oscar.

Niciun comentariu: